Kristalno čista Tara

Rijeka Tara – suza Evrope, najljepša i najuzbudljivija rijeka Evrope.Rijeka Tara je plovna u dužini od skoro stotinu kilometara. Prelijepa priroda i kristalno cista voda je razlog da posjetite Taru i uzivate u onom sto vam priroda pruza. Tara teče kroz Crnu Goru i Bosnu. Formira se od rijeka Opasanica i Veruša, ispod planine Komovi gdje počinje njeno putovanje. Kanjon Tare je drugi najdublji riječni kanjon na svijetu, tek nakon kanjona Grand Kolorado i najdublji je u Evropi. Rijeka je duga 146,6 km, a kanjon 1333 m dubine. Najatraktivnije rafting područje je zadnjih 25 km rijeke.

Tara, vjerojatno jedna od najljepših rijeka na svijetu, takođe se zove Suza Evrope zahvaljujući svojoj kristalno čistoj vodi. Voda se može sigurno piti s bilo kojeg mjesta na rijeci. Kanjon je zaštićen od strane UNESCO-a kako bi spasio svoju jedinstvenu divljinu i očuvao ljepotu ove prirodne svjetske baštine. Flora kanjona Tare vrlo je raznolika s nekim od najrjeđih biljaka na svijetu. Jedno od najsimboličnijih je crni bor.

Najpoznatija lokacija ovih stabala zove se Crna poda, tj. Crno tlo. Osim toga, kanjon Tare obiluje bogatom faunom. Ovdje možete pronaći mnoge vrste divljih životinja poput jelena, divokoza, svinja, kao i obilje ribljih vrsta poput pastrmke, lipljana, škobalja itd. Šetnje Tarskim šumama su gotovo čarobne.

U nekom trenutku ne možete prepoznati da li drveće šapuće neke čudne vilenjačke pjesme ili sami Vilenjaci zovu vas. Ako postoji mjesto na svijetu, gdje se možete osjećati kao da ste zakoračili u Tolkinov Rivendell, onda je to OVO.

Vrhunski kvalitet usluge
Dođite jednom i uvjek ćete dolaziti