Planina Zelengora

Ne

Rafting

Ne

Noćenje

Ne

Smještaj

Da

Obroka

Ključne karakteristike

  • Besplatan Wi-Fi internet
  • Besplatan parking
  • Najbolji smještaj na Tari
  • Tradicionalna kuhinja
  • Cijeli kompleks na obali rijeke
  • Porodična dobrodošlica

Opis ponude

Zelengora – raj na zemlji
Zelengora je planina koja zauzima najveći dio nacionalnog parka „Sutjeska“. Specifična je po mnogo stvari kao i po tome što ostavi upečatljiv utisak na svakoga, bez obzira da li se radi o iskusnom planinaru ili „običnom“ znatiželjnom prolazniku. Prostire se na oko 140 kvadratnih kilometara i pruža mogućnost da je možete obići kako u patikama tako i sa punom alpinističkom opremom. Čar ove planine je što je u isto vrijeme i divlja i pitoma i lijepa.

Pored bjelogorične i crnogorične šume, kao i prostranih planinskih pašnjaka ima dva vrha preko 2000m: Bregoč koji je sa 2015m najvisočiji i Kozje Strane koje su sa jednim metrom niže odmah iza njega. Dosta je vrhova između 1800 i 2000 metara i oni uglavnom čine planinski lanac Zelengore . Bogatstvo ove planine je voda.Pored velikog broja izvora od kojih je možda najpoznatiji onaj kod Crnog Jezera, čija se temperatura bez obzira na godišnje doba kreće od 2 do 4 stepena, nalazi se osam planinskih ledničkih jezera. Zelengora je kao pitoma planina veoma pogodna za obilazak na biciklima i motorima. Od skora, oni skloniji malo arhaičnijoj avanturi u obilazak planine se mogu upustiti jašući konje sa ergele iz obližnjeg planinskog sela Vrbnice.

U sklopu obilaska Planine Zelengore posjetićemo i Tjentište . Tjentište se nalazi u sklopu Nacionalnog Parka Sutjeska , poznato je po najvećem bazenu nepravilnog oblika u Evropi . U blizini Tjentišta nalazi se memorijalni kompleks “Dolina Heroja” U njemu su 1971 podignuti spomenici i kosturnica palim borcima u bici na Sutjesci .U muzeju upisana su imena vise pd 7.000 boraca palih u bici na Sutjesci.
Aranžman sadrži :
Prevoz u toku obilaska
Lunch paket
Sve pripadajuće takse.

Cijena: 50,00 €

Lokacija

Zanima Vas ova ponuda?

ili nazovite +387 65 667 940

Pogledajte ostale ponude