Ponude

Pivska avantura

1.dan – Dolazak u kamp u večernjim satima , večera ( domaća kuhinja, kuvanje , pite , pura , salata , hljeb , roštilj , pastrmka sa zara )

Noćenje ( drveni bungalovi za 2 i 4 osobe )

2.dan – Doručak ( pršut, sir, kajmak, slanina, pecica, jaja, domaći hljeb , čaj, mlijeko )

Nakon doručka putovanje počinjemo prozivkom , idemo nasim kombijima put granice sa Crnom Gorom. Prvih 15 km puta smo jos uvjek u Bosni , povremeno mozemo vidjeti korito rijeke Drine u kom je bez obzira na udaljenost nerijetko vidljivo i samo dno korita zahvaljujuci čistoj i tirkizno plavoj boji vode. Nakon ulaska na Teritoriju Crne Gore, put nastavljamo obalom Pivskog jezera , taj prizor je posebna bajka za oči , nailazimo poret Hidroelektrane Mratinje, po želji gosti obilazimo i Pivski manastir. Manastir Piva potiče iz 16.vijeka i pripada Budimljanski – Nikšićkoj eparhiji .

Dolaskom do jezera počinje prava avantura, hedonistički raj , bajka za oči. Vrijeme je da spremite vase fotoaparate i zabiljezite sve ono sto oči neće stići da vide. Dva sata voznje drvenim splavom je sasvim dovoljno da se obidje najljepsi dio jezera .-

Nakon zavrsetka voznje splavovima, avantura se nastavlja u malo drugačijem ambijentu, sada idemo pogledati jezero iz vazduha. Zipp line je pravi način za to. U Pluzinama se nalazi najduzi zipp line na području Crne Gore od 1400 metar , koji vam omogućuje savrsen pogled na Pivso jezero.

U povratku obilazimo Kulu Lazara Sočice . Lazar Sočica je bio starohercegovačkji i crnogorski junak iz Pive, rodjen u Pluzinama 1838 godine. Takodje ćemo obići i Spomen – Kompleks u Dolima. Spomen – kompleks izgradjen je 1976 , djelo je akademskog vajara Luke Tomanovica. Podignut je u spomen zrtava okipatorske divizije „ Princ Eugen“ 07.juna 1943. Godine, kada je nastradalo 520 zrtava od koji je 107 dijece . Najveci broj stradalih je bio iz Bratstva Blagojevića,

Nakon zavrsenog obilaska vraćamo se u kamp gdje nas čeka domaći ručak ( jagnjetina sa raznja sa prilogom, teleća peka, salate , kuvanje , hljeb, kolač)

Cijena 80,00 eura